Ingredientai:
- 200 ml tūrio stiklinė žirnių miltų
- 500 ml vandens
- 50 ml saulėgrąžų aliejaus
- šaukštelis maltų kalendrų
- po žiupsnį: druskos, maltų juodųjų pipirų, maltų muskatų, maltų žolelių mišinio
- skiltelė česnako arba žiupsnis kvapiosios ferulos (asafetidos)
- keletas šaukštų burokėlių sulčių (nebūtina)
Gaminimas
Žirnių miltus užpilti 250 ml šalto vandens ir išmaišyti.
Dar 250 ml vandens užvirinti. Tada į jį supilti žirnių miltų ir vandens mišinį. Suberti prieskonius, supilti aliejų, įpilti keletą šaukštų burokėlių sulčių, kad pseudo virtai dešrai suteiktų rožinę spalvą (neturiu sulčiaspaudės, tad įpilu šiek tiek burokėlių nuoviro – jo dažomasis poveikis silpnas).
Maišant virti apie 10 min., tada sudėti į formą suteikiantį indą. Atvėsusį gaminį išimti iš formos, pjaustyti riekelėmis ir naudoti sumuštiniams.
Žalios genties įspūdžiai
Pigus, sotus, gero skonio, lengvai paruošiamas gaminys.