Pasta + pesto b

Naminis pesto padažas

Ingredientai:

  • stiklinė anakardžių riešutų
  • 1–2 stiklinės suslėgtų kapotų bazilikų
  • 100–150 ml šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 1/4–1/2 šaukštelio druskos

Gaminimas

Anakardžių riešutus užpilti vandeniu ir palikti mirkti 5–8 val. Tada perplauti, nusunkti vandenį ir suberti į blenderį. Suberti ir smulkiai kapotas česnako skilteles, įberti druskos, sudėti bazilikus, supilti pusę kiekio alyvuogių aliejaus. Viską trinti iki vientisos masės, bet nepersistengti (masėje turi matytis riešutų grumsteliai). Galiausiai supilti likusį aliejų ir išmaišyti šaukštu. Patiekti su mėgstamais makaronais.

Žalios genties įspūdžiai

Padažo skonis tobulas!

Naudojau šaldytus bazilikus ir pasigedau intensyvios žalios pesto padažo spalvos, todėl įdėjau šiek tiek chlorellos (ji paryškino spalvą, tačiau dumblių skonio visiškai nesijautė).

Naudojant šviežius bazilikus, patartina pirmiausia sutrinti bazilikus su aliejumi, česnaku bei druska ir tik paskui sudėti mirkytus anakardžių riešutus.

Naudojant šį ingredientų kiekį išeiga tikrai didelė, tad valgant 2–3 asmenims, galima drąsiai gaminti iš pusės kiekio ingredientų.

Parašykite komentarą