Ingredientai:
- 7 šaukštai nelukštentų kanapių sėklų
- 1 l vandens
- šaukštas agavų sirupo
- šaukštas klevų sirupo
- 1/2-1/3 šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminimas
Kanapių sėklas užpilti šaltu vandeniu ir palikti 8-10 valandų. Tada perplauti ir suberti į blenderį. Užpilti vandeniu ir trinti, kol sėklos pavirs smulkiais grūdeliais, o vanduo įgaus sodriai baltą spalvą. Įpilti po šaukštą agavų ir klevų sirupo, įberti vanilinio cukraus. Dar truputį paplakti, o tada nukošti.
Žalios Genties įspūdžiai
Kanapių pienas išėjo labai skanus ir nesaldintas, tad priedai – nebūtini/pasirinkimo reikalas. Teko girdėti, kad kartais kanapių pienas būna labai kartus, tad svarbu pasirinkti kokybišką žaliavą (pavyzdžiui, neatsiduodančią pelėsiu, kas Lietuvos rinkoje nėra labai reta). Taip pat kanapių sėklas patartina laikyti vėsioje ir saulės spinduliams nepasiekiamoje vietoje, kad šios neapkarstų. Nuo manęs šiam augaliniam pienui – 10 balų.
Sveiki. Norejau suzinoti kiek kartu per diena galima gerti kanapiu piena ir ar butina ji perkosti?
Sveiki :) Aš pati augalinių pienų dažniausiai neperkošiu. Visgi priklauso, kam būtent naudosite. Norint užbalinti gėrimus, verčiau nukošti, kad neplaukiotų sumaltos sėklų ar riešutų dalelės. Pilant į kokteilius, dar geriau naudoti nenukoštą augalinį pieną, kokteilis bus maistingesnis – su augalinio pieno tirščiais gausite skaidulinių medžiagų, baltymų ir t. t. Na, o kiek kartų per dieną galima gerti kanapių sėklų ar kitokį augalinį pieną, atsakyti sunkiau. Man pačiai neteko susidurti su konkrečiomis rekomendacijomis ir apribojimais. Jeigu pieną nukošiate ir nesaldinate, tuomet sėklos ar grūdai sudaro tikrai labai mažą procentą, o pagrindą – vanduo, tuomet, manau, apie griežtus apribojimus nelabai yra pagrindo galvoti, svarbiau tiesiog pasirūpinti įvairove ir gaminti ne vien kanapių sėklų pieną, bet ir, pvz., sezamų, sojų, migdolų. :)