Karts nuo karto sukirba mintis daugiau gaminti atsižvelgiant į daržovių ir vaisių sezoniškumą. Šį kartą truputį dėmesio skiriu moliūgams ir gaminu (beveik) klasikinę trintą moliūgų sriubą. Įdomiau tai, kad moliūgai pirmiausia pakepinami orkaitėje!
Ingredientai
- 600 g moliūgo
- 2 bulvės
- svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- šiek tiek druskos, maltų juodųjų pipirų
- keletas žiupsnelių persilado (česnakai, petražolės, druska) ar kitokio prieskonių/žolelių mišinio
- šlakelis aliejaus
- truputis avižų grietinėlės ar riebesnio kokosų pieno
Gaminimas
Nuluptą moliūgą pjaustom kubeliais, nuluptą svogūną stambiai sukapojam, nuluptas česnako skilteles perpjaunam pusiau. Dedam į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą, apibarstom druska, maltais juodaisiais pipirais, prieskonių/žolelių mišiniu, negausiai apšlakstom aliejumi. Dedam į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam 15–20 min.
Kol kepa daržovės, bulves nuskutam ir perpjaunam pusiau. Dedam į puodą, užpilam 300 ml vandens ir verdam 15–20 min., t. y., kol suminkštės.
Į išvirusias bulves beriam pakepintus moliūgus ir česnakus. Viską sutrinam trintuvu iki vientisos konsistencijos ir paverdam dar 2–3 min.
Patiekiant užpilam avižų grietinėle ir valgom su juoda duona ar srebučiais.