Iš naujo atradusi grybavimo džiaugsmą, rudenį prisišaldžiau nemažai grybų. Įpusėjus žiemai, toptelėjo mintis, kad metas išjudinti šaldytų miško gėrybių atsargas, taigi imuosi virti šią tobulo skonio sriubą.
- 200 g apvirtų šaldytų grybų
- 3 bulvės
- morka
- svogūnas
- 25 g sviesto arba šiek tiek aliejaus
- šaukštas miltų
- kubelis sultinio
- šiek tiek prieskonių: druskos, maltų juodųjų pipirų, kario
- šiek tiek riebaus kokosų pieno
Gaminimas
Bulves ir morką nuskutame, svogūną nulupame, supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame į puodą su ištirpintu sviestu. Įberiam šaukštą miltų. Maišant pakepinam, kol išputos miltai.
Įpilam 1 l vandens, įmetam kubelį sultinio, įberiam prieskonių ir verdam apie 10 min. nuo užvirimo Tada suberiam atitirpintus grybus ir dar paverdam, kol pilnai suminkštės daržovės.
Patiekiant pagardinam kokosų pienu.