Apie šitokius blynus pasvaigdavau nuo tada, kai pirmą kartą paragavau dar 2018 metų gruodį viename iš Birštono SPA centrų. Valgydama supratau, kad juose tikrai yra miežių. Visgi blynų recepto su miežiais interneto platybėse neradau, o idėją sukurti receptą pačiai vis nukėlinėjau.
Atidėliojimai pagaliau baigėsi, kai iš zero waste parduotuvės ZEROTEKA atkeliavo siuntinukas su daugybe gėrio, įskaitant ir miežių kruopas.
Ingredientai
- 200 ml tūrio stiklinė miežių
- 200 ml tūrio stiklinė pilno grūdo avižų dribsnių
- sunokęs bananas
- 6–8 šaukštai kvietinių miltų
- šaukštelis cukraus
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- Alyvuogių ar kitokio aliejaus kepti
Gaminimas
Miežius dedam į kokteilinę ir suskaldom (būtent skaldom, o ne trinam iki miltų). Išverdam su trupučiu cinamono ir cukraus. Atidedam.
Išverdam avižų dribsnius. Išvirus sumaišom su virtais skaldytais miežiais.
Kai kruopos pravėsta, smulkiai įtarkuojam bananą, beriam miltų ir kepimo miltelių. Išmaišom, formuojam blynelius-kotletukus ir kepam įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.
Blyneliai išėjo nesveikai skanūs! Man asmeniškai fainiausia ta dalis, kad blynai yra ne iš vientisos masės, t. y. yra ką pakramtyti. Prakandus aiškiai matosi skaldyti miežiai ir avižų dribsniai.
Prikimšau su vyšnių uogiene, kuri čia labai tiko. Irrr… tikrai kartosiu!