Ingredientai:
- 250 ml tūrio stiklinė juodųjų ryžių
- prinokęs avokadas
- 2-3 svogūno laiškai
- greipfrutas
- apelsinas
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- šaukštelis obuolių arba ryžių acto
- skiltelė česnako
- truputis druskos
- žiupsnis džiovintų smulkintų Jelapeno pipirų
Gaminimas
Ryžius užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį. Ryte nusunkti ir plauti, kol pradės bėgti skaidrus vanduo. Tada užvirti apie 470 ml vandens, pasūdyti ir suberti į jį juoduosius ryžius. Ant lėtos ugnies virti apie 30 min., tada išjungti, uždengti rankšluosčiu ir 10-20 min. palikti brinkti. Tuomet atidengti ir palikti ataušti.
Paruošti padažą. Išspausti apelsino sultis ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi, žiupsneliu džiovintų smulkintų Jelapeno pipirų, šaukšteliu obuolių arba ryžių acto, kapota česnako skiltele.
Nulupti greipfrutą, išardyti skiltelėmis, nuimti odeles ir susmulkinti nedideliais gabaliukais. Nulupti ir iškaulinti avokadą, supjaustyti. Susmulkinti svogūnų laiškus.
Į salotinę dėti ryžius, smulkintą greipfrutą, avokadą, svogūnų laiškus. Viską išmaišyti ir apšlakstyti paruoštu padažu.