Kad ir kaip mėgstu eksperimentuoti, iki šiol niekaip nesiryžau išbandyti vieno sojų gaminio – minkštojo (silken) tofu. Na, bet galiausiai, gražų sekmadienio rytą, gimė vėlyvi pusryčiai – veganiška frittata. Tai tarsi tarsi omletas, tačiau (1) nenaudojami kiaušiniai (2) kitaip nei omletas, frittata pradedama gaminti keptuvėje, o pabaigiama – orkaitėje. Skonis? Puikus!
Ingredientai
- 340 g minkštojo tofu
- 2 bulvės
- svogūnas
- 20 g svogūnų laiškų
- 4 skiltelės česnako
- 4 šaukštai maistinių mielių
- truputis druskos, maltų juodųjų pipirų
- šlakelis aliejaus
Gaminimas
Smulkiai sukapojam svogūną ir svogūnų laiškus, itin smulkiai – česnako skilteles, plonais griežinėliais supjaustom bulves. Suberiam į keptuvę su trupučiu aliejaus, įberiam druskos ir maltų juodųjų pipirų. Pamaišant kepinam 10–15 min. / kol bulvės įgaus auksinį atspalvį.
Minkštąjį tofu sutrinam šakute kartu su 4 šaukštais maistinių mielių. Į šį mišinį beriam apkepintas daržoves. Išmaišom ir dedam į kepimo indą.
Pašaunam į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam 45 min.
Patiekiam su duona ir daržovėmis.
tasty