Ingredientai:
- 350-400 ml augalinio pieno
- 2-3 šaukšteliai kakavos
- šaukštelis maca miltelių
- šaukštelis nerafinuoto cukraus
- žiupsnelis cinamono
Gaminimas
Į puodą pilame augalinį pieną, beriame kakavą, maca miltelius, cukrų. Maišant šildom. Nepersistengiam, kad nežūtų naudingosios medžiagos! Prieš geriant apibarstom cinamonu (galima ir kitkuo, pvz., muskatų riešutų milteliais).
Žalios Genties įspūdžiai
Ieškojau macos panaudojimo būdų ir radau šį – patiko, tiko, kartoju! Iš esmės tai kakava su saldžiarūgščiu poskoniu ir super poveikiu. Ilgam įkrauna baterijas ir bent kol kas nejaučiu šalutinių poveikių kaip, pavyzdžiui, išgėrus kavos (jos gerti tiesiog negaliu, nes pradeda permušinėti širdis, ima drebulys, nors kaip žemo spaudimo savininkei turėtų kaip tik pagerinti savijautą). Vietoj augalinio pieno galima naudoti tiesiog vandenį, tačiau skonis jau nukenčia!
Papildymas
Macao gėriau neilgai – po kurio laiko ėmė reikštis nemiga. Tai arba kakavoje esančio kofeino poveikis, arba pačios macos dėl to, kad per dieną neapturiu itin didelio fizinio krūvio, tad vakara atsigulus lieka pernelyg daug nepanaudotos energijos.