Dzadziki 2000

DZADZIKI – gaivi užtepėlė iš graikų virtuvės lobyno!

#vegetariška

Mano širdis ir galva vis dar tvinsta nuo įspūdžių iš ERASMUS+ projekto Rumunijoje. Ten turėjau progą susipažinti ir su kitų šalių virtuvės skoniais. Likau sužavėta dzadziki užtepėle, priklausančiam graikų virtuvės paveldui. Grįžusi šią užtepėlę pasigaminau pati ir dalinuosi su Tavimi :)

Ingredientai

  • 400 g graikiško jogurto be priedų
  • Agurkas
  • 2–4 skiltelės česnako
  • šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • žiupsnis druskos
  • žiupsnis maltų juodųjų pipirų
  • šlakelis citrinų sulčių arba acto
  • kiti galimi ingredientai: morka, krapai ar kiti žalumynai

Gaminimas

Agurką smulkiai sutarkuojam ir nusunkiam/nusausinam iš jo išsiskyrusį vandenį. Dedam į graikišką jogurtą. Toliau dedam likusius ingredientus: smulkiai sukapotas česnako skilteles, alyvuogių aliejų, druskos, maltų juodųjų pipirų, šiek tiek citrinų sulčių ar acto. Viską išmaišom ir tepam ant mėgstamos duonos.

Dzadziki gali būti valgomas su pomidorais ar bet kuo, kas šauna į galvą. Labai gaivu ir tinka vasarai. Kitą kartą bandysiu dzadziki gaminti su tarkuotomis morkomis.

P. S. Jau gavau naują rekomendaciją, ką turėčiau išbandyti iš graikų virtuvės. Uch, kaip nekantru! :))

Parašykite komentarą