Ingredientai:
- 2 bulvės
- 150–200 g šparaginių pupelių
- 3 pomidorai
- 50–100 ml vandens
- 50–100 ml augalinio pieno (naudojau sojų)
- druskos, mėgstamų prieskonių pagal skonį (aš pati dėjau indiškų prieskonių mišinį)
Gaminimas
Bulves nuskusti, supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Sudėti į keptuvę su vandeniu. Po 5–7 min. sudėti nuplautas ir trečdaliais supjaustytas šparagines pupeles. Įberti druskos, mėgstamų prieskonių. Troškinti, kol daržovės suminkštės iki norimos konsistencijos (man patinka, kai jos sukrenta iki tižumo). Troškinimo eigoje, jeigu išgaruoja vanduo, įpilti dar šiek tiek. Troškinimo pabaigoje sudėti pjaustytus pomidorus, viską gerai išmaišyti ir patroškinti dar 3–4 min. Kadangi pomidorai troškiniui suteikia rūgštumo, gali būti, kad reikia įdėti daugiau prieskonių. Prieš patiekiant arba jau įdėjus troškinio į dubenėlius, užpilti šiek tiek augalinio pieno.
Žalios genties įspūdžiai
Pirminis ketinimas buvo pasigaminti troškinį su šio sezono lietuviškais pomidorais (kol jų dar yra). Neketinau pilti jokio pieno, bet padauginau prieskonių ir – oplia – teko ieškoti gudrybių, kaip prigesinti aštrų skonį. Įpylus sojų pieno aštrumas susimaišė su švelniu saldumu ir… tikrai pasiteisino!