Šiandien įšokau į virtuvę be proto pasiilgusi gaminimo. Grojant gražiai muzikai, palaimingai pjausčiau daržoves ir žalumynus, o vėliau skanavau tobulo skonio patiekalą – ant paprikos skiltelių patiekiamą daržovių užtepą/mišrainę. Panelės orkaitės nereik, visi vitaminai savo vietoj ir triaukšti baisiai gera. Trumpai sakant, užskaityta ir bus pakartota :)
Ingredientai
- 3–4 saldžiosios paprikos (raudonos, geltonos)
- mėlynasis svogūnas
- morka
- agurkas
- 50 g graikinių riešutų
- keletas stiebelių petražolių
- keletas stiebelių krapų
- smarkokas žiupsnis nerafinuotos druskos
- smarkokas žiupsnis asafetidos (ar 2 skiltelės česnako)
- šlakelis nerafinuoto graikinių riešutų (ar kitokio) aliejaus
- truputis meilės
Gaminimas
Pusę raudonos paprikos aukojam įdarui ir smulkiai supjaustom.
Morką ir agurką smulkiai tarkuojam.
Mėlynąjį svogūną smulkiai kapojam.
Petražoles ir krapus kapojam dar smulkiau.
Graikinius riešutus blenderiuojam.
Beriam druskos, asafetidos (ar smulkiai kapoto česnako), kukliai šliūkštelim graikinių riešutų aliejaus.
Viską maišom.
Likusias 3.5 paprikos pjaustom stambiom skiltelėm; ant jų dedam įdarą.
Ir… mėgaujamės.
Kaip skaniai atrodo! Išsisaugau receptą, būtinai gaminsiu kai jau turėsiu savo išsvajotąją virtuvę.