Ingredientai:
- 4-5 bulvės
- svogūnas
- keletas marinuotų agurkų
- 2 šaukštai marinuotų kaparėlių
- ryšelis žalumynų
- 2 šaukštai aliejaus
- 1/2 citrinos
- 1/2 šaukštelio garstyčių
- žiupsnis druskos
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
Bulves nulupti, išvirti ir palikti atvėsti. Tada supjaustyti kubeliais. Svogūną nulupti ir susmulkinti. Supjaustyti marinuotus agurkus. Smulkiai sukapoti žalumynus. Į salotinę sluoksniais dėti: kubeliais supjaustytas bulves, žalumynus, svogūną, vėl žalumynus, agurkus, kaparėlius ir dar kartą žalumynus. Jeigu liko produktų, dar kartą dėlioti sluoksniais. Galiausiai salotas apipilti padažu – augaliniu aliejumi, sumaišytu su pusės citrinos sultimis, garstyčiomis, druska ir maltaisiais juodaisiais pipirais.
Žalios genties įspūdžiai
Salotos labai lengvos, švelniai saldžiarūgštės. Mėgstantiems stipraus skonio patiekalus gali pasirodyti per prėskos.