Vaikystėje tikrai mėgau šlamšti blynus: miltinius, bulvinius, lietinius, čirvinius, pačius įvairiausius. Nežinau, kas nutiko, bet pastaruosius keletą metų blynus valgau retai. Na, ir tais retais norisi išbandyti kažką naujo, gal ir kiek sveikesnio. Šį kartą – pripažinimo sulaukę bolivinių balandų ir kvietinių viso grūdo miltų blynai. Daug vilčių nedėjau į rezultatą, bet labai patiko tiek man, tiek draugui.
Ingredientai
- 150 ml bolivinių balandų
- 350 ml vandens
- 400 ml kvietinių viso grūdo miltų
- šaukštas kepimo miltelių
- 1–2 šaukšteliai malto cinamono
- 1/2 šaukštelio druskos
- 350 ml augalinio pieno
- 2 šaukštai agavų sirupo
- aliejaus kepti
Gaminimas
Užverdam 350 ml vandens, suberiam bolivines balandas. Išverdam (apie 15–20 min.). Paliekam atvėsti.
Į išvirtas bolivines balandas suberiam miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir išmaišom.
Atskiram inde išmaišom augalinį pieną ir agavų sirupą. Supilam į sausų produktų masę ir vėl išmaišom.
Keptuvėje įkaitinam aliejų, pilam tešlos ir kepam blynus iš abiejų pusių, kol paruduos.
Skanaus!