Pirmąsias lapkričio savaites skiriu virtuvės eksperimentams su produktais iš www.amritaplanet.lt asortimento. Pradedu nuo pirmą kartą bandomo produkto – bananų miltų. Šie miltai pagaminti iš termiškai neapdorotų žaliųjų bananų. Galima naudoti kaip beglitimę kvietinių miltų alternatyvą. Tinka kepiniams, žaliesiems kokteiliams pagardinti, taip pat kaip tirštinamoji medžiaga padažams, sriuboms. Sudėtyje yra kalcio, kalio, geležies.
Rankose vartydama bananų miltų pakuotę prisisvajojau, kad kepsiu pyragą, tačiau gyvenimas mane ir vėl pametėjo į laikiną būstą be orkaitės :) Tad, sukdamasi iš padėties, šį kartą kepu bananų miltų blynus. Paprasta, skanu ir be glitimo. Na, o su krūva vaisių jau netgi ne skanu, o nuo-sta-bu!
Ingredientai
- 250 ml stiklinė bananų miltų
- 200 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- šaukštas citrinų sulčių
- šaukštas agavų sirupo + agavų sirupo užpilti ant iškeptų blynų
- 2 šaukštai aliejaus + aliejaus kepti
- šaukštelis vanilinio cukraus
- šaukštelis kepimo miltelių
- šaukštelis cinamono
- žiupsnis druskos
- įvairių vaisių
Gaminimas
Dubenyje išplakti pieną su kiaušiniais, citrinų sultimis, agavų sirupu, aliejumi ir vaniliniu cukrumi.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
Šlapius ingredientus gerai išmaišyti su sausais. Tuomet pilti po mažą samtelį ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Geriau kepti ant mažos ar vidutinės kaitros, nes bananų miltai kepdami greit tamsėja, tad blynų svarbu neprideginti.
Patiekti su pjaustytais vaisiais ir agavų sirupu.
Bananų miltų galima įsigyti 500 g arba 1 kg pakuotėmis e. parduotuvėje www.amritaplanet.lt
Jeigu jau teko bandyti šiuos miltus ir atrasti skanių, jais gardintų patiekalų, nepatingėk ir pasidalink komentaruose! :)